Uniunea Europeană vrea îmbunătățirea vaccinării refugiaților ucraineni

  • 29 Martie 2022 18:33
Uniunea Europeană vrea îmbunătățirea vaccinării refugiaților ucraineni

Miniștrii europeni ai Sănătății au discutat marți despre necesitatea de a îmbunătăți vaccinarea refugiaților din Ucraina, dintre care jumătate sunt copii, împotriva unor boli precum poliomielită și rujeolă, dar și împotriva COVID-19, potrivit AFP.

"Considerăm că acoperirea vaccinală" împotriva acestor trei boli "este prioritară", a declarat directoarea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, scrie Agerpres.

Comisarul european al Sănătății, Stella Kyriakides, a anunțat că aproximativ 200.000 de vaccinuri împotriva difteriei și tetanosului vor fi trimise Ucrainei cu ajutorul unei donații a laboratorului Sanofi și că 70.000 de doze suplimentare sunt destinate refugiaților ucraineni din Cehia, Slovacia și Republica Moldova.

Aproximativ 3,9 milioane de persoane au fugit deja de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Stella Kyriakides a dat asigurări că UE dispune de "suficiente vaccinuri pentru a asigura acoperirea refugiaților ucraineni".

"Există mari lacune în privința vaccinării în rândul celor care vin din Ucraina, nu doar în ceea ce privește vaccinul împotriva COVID-19, ci și în cazul altor vaccinuri", a spus ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach. Aceste lacune "trebuie acoperite", însă "ele îi amenință pe refugiați, și nu populația" europeană, a precizat el.

Ucraina, țară cu un sistem de sănătate cu numeroase probleme, se numără printre cele mai sceptice state în privința vaccinurilor în general, conform unui studiu din 2019 al revistei americane Nature.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău