Uniunea Europeană va acorda R.Moldova 10,7 milioane euro. Banii vor fi redirecționați pentru proiecte sociale

  • 05 Decembrie 2019 17:15
Uniunea Europeană va acorda R.Moldova 10,7 milioane euro. Banii vor fi redirecționați pentru proiecte sociale

Uniunea Europeană va acorda R.Moldova 10,7 milioane euro, dintre care 9,25 milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Potrivit agenției INFOTAG, ratificarea acordului de finanțare a fost votată de 87 de deputați în ședința de joi.

Obiectivele specifice ale Acordului de finanțare sunt suportul pentru participarea R.Moldova în cadrul programelor UE, promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin implementarea consolidată a integrării perspectivei de gen în politicile publice locale, combaterea violenței domestice asupra femeilor și copiilor.

Proiectul prevede instruirea reprezentanților la nivel local în domeniul promovării egalității de gen, implementarea acțiunilor de combatere a violenței împotriva femeilor și copiilor, inclusiv instituirea unui mecanism de recuperare pentru victimele de violență și măsuri de încadrare în câmpul muncii și reintegrare a victimelor violenței în procesele sociale.

Beneficiarii Acordului de finanțare sunt Ministerul educației, culturii și cercetării, Ministerul finanțelor, Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale, Administrațiile publice locale din Ungheni și Cahul, organizațiile societății civile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău