Uniunea Europeană speră că Summit-ul Parteneriatului Estic să aibă loc în iunie, în pofida pandemiei

  • 23 Aprilie 2020 13:01
Uniunea Europeană speră că Summit-ul Parteneriatului Estic să aibă loc în iunie, în pofida pandemiei

Summit-ul Parteneriatului Estic (PaE) trebuie să aibă loc în iunie pentru a confirma sprijinul Uniunii Europene pentru țările din regiune.

O declarație în acest sens a făcută Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, care a respins informația precum că summit-ul a fost amânat pentru a doua jumătate a anului, notează agenția INFOTAG cu referire la presa străină. Summit-ul este programat pentru 18 iunie, la Bruxelles. Întrunirea ar putea avea loc și format de videoconferință.

„Viitorul summit ar trebui să fie o oportunitate bună pentru a confirma sprijinul regiunii și pentru a avansa activitatea în domenii concrete de cooperare, de creștere economică durabilă și crearea locurilor de muncă", a declarat oficialul după videoconferința de ieri a Consiliului UE la care au fost discutate relațiile cu țările PaE, inclusiv cu R. Moldova.

El a informat că miniștrii UE au convenit, de asemenea, să lupte împotriva dezinformării în țările care fac parte din Parteneriatul Estic, care a devenit "un adevărat teren de luptă și dezinformare".

Josep Borrell a subliniat că UE va continua să sprijine țările Parteneriatului Estic.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău