Uniunea Europeană solicită Macedoniei să primească 20.000 de refugiați

  • 12 Noiembrie 2015 16:31
Uniunea Europeană solicită Macedoniei să primească 20.000 de refugiați

Uniunea Europeană exercită presiuni ca Macedonia să primească 20.000 de refugiați, afirmă presa macedoneană.

Aceasta subliniază că presiunile s-au intensificat în ultimele zile, deși președintele macedonean, Djeordje Ivanov, a prezentat recent la Bruxelles o poziție clară, respectiv că Macedonia nu are intenția să accepte ca refugiații să rămână o perioadă lungă de timp pe teritoriul său.

Președintele Macedoniei a fost categoric când a anunțat că țara sa poate accepta doar 2.000 de refugiați, iar ceilalți vor putea să rămână cel mult 72 de ore. Autoritățile de la Skopje au fost înștiințate că trebuie să se pregătească să accepte ca pe timpul iernii refugiații din Afganistan să rămână o perioadă mai îndelungată în Macedonia, în timp ce ceilalți să continue drumul spre statele UE. Problema constă în faptul că nici Macedonia, nici Uniunea Europeană nu au un acord de readmisie cu Afganistanul.

Presa macedoneană reamintește că Macedonia nu a primit ajutorul financiar în valoare de 20 de milioane de euro de la UE, deoarece a fost blocat printr-o decizie a comisarului european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău