Uniunea Europeană și Marea Britanie încep cea de-a doua rundă de negocieri pe tema Brexit-ului

  • 17 Iulie 2017 10:35
Uniunea Europeană și Marea Britanie încep cea de-a doua rundă de negocieri pe tema Brexit-ului Sursa: bbc.com

Uniunea Europeană și Marea Britanie încep luni, 17 iulie, a doua rundă de negocieri pe tema Brexit-ului, în care vor fi abordate subiecte precum drepturile cetățenilor, acordul financiar și frontiera cu Irlanda de Nord, relatează Agerpres.

Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, îl va primi în această dimineață pe ministrul britanic responsabil de acest subiect David Davis, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, pentru deschiderea negocierilor, potrivit agendei publicate de executivul comunitar.

În după-amiază, ștafeta va fi preluată de trei grupuri de negociatori care au fost create pentru a aborda drepturile cetățenilor, acordul financiar și alte teme ale "divorțului", precum și de coordonatori, care se ocupă de chestiuni având legătură cu Irlanda de Nord și cu "gestionarea" acordului de ieșire din UE.

Reuniunile la nivel înalt se vor prelungi marți, miercuri și joi, zi în care se va încheia runda de negocieri cu o sesiune plenară între participanți și o conferință de presă la care vor participa cel mai probabil Barnier și Davis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău