Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

  • 20 Ianuarie 15:50
Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană vrea să anunțe un al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la împlinirea a doi ani de la începutul invaziei din Ucraina, pe 24 februarie, au declarat vineri surse diplomatice, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Discuțiile sunt în derulare, au declarat diplomații citați, sub condiția anonimatului, fără a oferi detalii., scrie Digi24.

Este de așteptat ca sancțiunile să se concentreze asupra unor personalități și organizații, a declarat totuși un înalt oficial al UE, vorbind sub condiția anonimatului.

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, „ține foarte mult la ideea de a marca doi ani de agresiune (a Rusiei împotriva Ucrainei) cu un pachet de sancțiuni care vizează în principal persoane și entități”, a spus el.

Statele baltice și Polonia sunt printre cei mai mari susținători ai sancțiunilor care vizează sectorul nuclear sau importurile de gaz natural lichefiat rusesc, dar alte state membre sunt mai reticente.

În decembrie, țările UE au anunțat un al doisprezecelea pachet de sancțiuni, care a interzis importul de diamante rusești, un sector care reprezintă venituri de patru până la cinci miliarde de dolari pentru economia rusă.

De asemenea, ele iau în considerare, în coordonare cu țările G7, modalități de utilizare a activelor rusești înghețate, care se ridică la aproximativ 300 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău