Uniunea Europeană își va dubla contribuția la programul COVAX

  • 19 Februarie 2021 13:25
Uniunea Europeană își va dubla contribuția la programul COVAX

Uniunea Europeană își va dubla contribuția la dispozitivul COVAX de vaccinare anti-COVID-19, până la 1 miliard de euro, un anunț oficial în această privință urmând a fi făcut în cadrul reuniunii virtuale a liderilor G7,organizată de Regatul Unit, a indicat vineri o sursă europeană, potrivit AFP.

Această contribuție dublată va fi finanțată de la bugetul UE.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să anunțe, de asemenea, o contribuție de 100 de milioane de euro drept ajutor umanitar pentru campania de vaccinare în Africa.

Programul COVAX vizează furnizarea în acest an a vaccinurilor anti-COVID-19 pentru 20% din populația a aproape 200 de țări și teritorii participante, dar include în mod special un mecanism de finanțare care permite unui număr de 92 de țări subdezvoltate și în curs de dezvoltare să aibă acces la vaccinuri.

Într-un interviu acordat joi publicației Financial Times, președintele francez Emmanuel Macron a subliniat că țările bogate ar trebui să trimită Africii ''foarte rapid'' între 3% și 5% din dozele lor disponibile de vaccin anti-COVID-19.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău