Uniunea Europeană își intensifică sprijinul pentru Republica Moldova cu un ajutor suplimentar de 53 milioane de euro

  • 06 Aprilie 2022 10:17
Uniunea Europeană își intensifică sprijinul pentru Republica Moldova cu un ajutor suplimentar de 53 milioane de euro

Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a anunțat marți acordarea unei sume suplimentare de 53 de milioane de euro pentru a ajuta Republica Moldova să facă față repercusiunilor multiple ale agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, informează Comisia Europeană, potrivit CaleaEuropeana.ro.

Această sumă va fi acordată sub forma unui program de sprijin bugetar care urmează să fie furnizat cât mai rapid posibil, potrivit sursei citate.

Anunțul a fost făcut în cadrul Conferinței ministeriale de la Berlin de lansare a Platformei de sprijin pentru Moldova. Instituită de Germania, Franța și România, platforma reunește statele membre ale UE, țările G7, partenerii internaționali și țările care împărtășesc aceeași viziune pentru a mobiliza un sprijin internațional imediat și concret pentru a ajuta Moldova să facă față situației actuale.

„UE este alături de Moldova în aceste vremuri dificile. Așa cum demonstrează pachetul nostru suplimentar, continuăm să oferim sprijin pentru a ajuta țara să facă față atât impactului grav al războiului Rusiei împotriva Ucrainei, cât și al actualei crize provocate de pandemia de COVID-19 și al crizei energetice. Solidaritatea europeană cu Moldova este mai puternică decât oricând”, a declarat Olivér Várhelyi.

Mai mult, șeful diplomației române, Bogdan Aurescu a anunțat marți, la Berlin, că România va acorda un sprijin financiar suplimentar de

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău