Uniunea Europeană este pregătită să reia finanțarea Republicii Moldova

  • 17 Iunie 2019 13:04
Uniunea Europeană este pregătită să reia finanțarea Republicii Moldova

Uniunea Europeană este pregătită să reia finanțarea Republicii Moldova, daca noul Guvern de la Chișinău va implementa reformele prevăzute în Acordul de Asociere.

Comisarul european pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, a declarat înainte de reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care se desfășoară la Luxemburg, că va efectua o vizită de lucru la Chișinău în această săptămână pentru a discuta cu noul Guvern:

„Am transmit fostului guvern încă în luna septembrie anul trecut o listă de acțiuni care trebuie îndeplinite, în special reforma în sistemul judiciar. Aceasta este una din marile mele așteptări de la noul guvern, de a efectua reformele necesare pentru a beneficia de orice fel de suport din partea noastră… Voi efectua încă o călătorie săptămâna aceasta pentru a discuta cu noul guvern. Dacă ei vor accelera procesul, noi bineînțeles suntem gata să începem să finanțăm din nou Moldova ”, a spus comisarul Johannes Hahn. 

Situația din R. Moldova va fi discutată astăzi la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Luxemburg, de către șefii diplomațiilor din statele membre ale Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău