Uniunea Europeană consideră schimbările climatice „amenințare existențială" pentru toate țările

  • 18 Februarie 2019 15:58
Uniunea Europeană consideră schimbările climatice „amenințare existențială

Schimbările climatice reprezintă "o amenințare existențială" pentru toate țările, avertizează miniștrii de Externe ai țărilor Uniunii Europene, pledând pentru măsuri de contracarare a încălzirii globale, transmite Mediafax.

"Schimbările climatice reprezintă o amenințare directă și existențială care nu va excepta nicio țară. Lumea se confruntă deja cu multiple efecte devastatoare ale schimbărilor climatice, dar măsurile rămân insuficiente", afirmă miniștrii de Externe ai țărilor UE în "Concluziile diplomației climatice", adoptate în urma reuniunii de luni a Consiliului Uniunii Europene.

"Uniunea Europeană este determinată să contribuie la intensificarea ambițiilor globale și să deschidă drumul spre acțiuni accelerate pentru contracararea încălzirii climatice pe toate fronturile, recunoscând implicațiile severe pe care schimbările climatice le reprezintă la adresa securității și stabilității internaționale", precizează comunicatul postat pe site-ul Consiliului UE.

"Uniunea Europeană reafirmă angajamentul rapid față de Acordul Paris, un cadrul multilateral esențial pentru coordonarea acțiunilor la nivel mondial pentru a aborda problema încălzirii climei", subliniază Consiliul UE.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău