Uniunea Europeană anunță organizarea unei reuniuni de urgență

  • 21 Aprilie 2015 06:48
Uniunea Europeană anunță organizarea unei reuniuni de urgență

Uniunea Europeană s-a arătat 'profund afectată' de naufragiul unei ambarcațiuni cu imigranți în Marea Mediterană care s-ar fi soldat cu moartea a circa 700 de persoane .

UE a anunțat organizarea în curând a unei reuniuni a miniștrilor de interne și ai afacerilor externe pentru luarea de măsuri, relatează AFP.

'Sunt în joc vieți umane, iar Uniunea Europeană în ansamblu are obligația morală și umanitară de a acționa', a reacționat Comisia Europeană, care pregătește o nouă strategie privind imigrația ce urmează să fie adoptată la mijlocul lunii mai. 

Însă, în plus față de această strategie, 'sunt necesare măsuri imediate. Atât timp cât țările de origine și țările de tranzit nu iau măsuri pentru a împiedica aceste treceri disperate, oameni vor continua să-și pună viața în pericol. O mare parte din abordarea noastră este de a lucra cu țările terțe', a subliniat executivul european.

Prin urmare, o reuniune comună a miniștrilor de interne și ai afacerilor externe va fi organizată în acest scop, a anunțat Comisia, fără a oferi mai multe informații cu privire la calendar. Organizarea unei astfel de reuniuni a fost deja luată în calcul și prevăzută 'înainte de luna iulie', potrivit unui diplomat european.

La rândul său, șefa diplomației europene Federica Mogherini a decis să includă această chestiune pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor de externe organizată luni la Luxemburg.

Mai înainte, președintele francez François Hollande a cerut duminică organizarea unei reuniuni europene de urgență a miniștrilor de interne și ai afacerilor externe pentru luarea de măsuri după naufragiul ambarcațiunii cu imigranți în Marea Mediterană. Nava s-a scufundat la circa 110 km de coastele libiene, având la bord peste 700 de persoane, potrivit relatării celor 28 de supraviețuitori recuperați de o navă comercială, a indicat televiziunilor italiene, Carlotta Sami, purtătoare de cuvânt a HCR în Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău