Uniunea Europeană adoptă noi măsuri pentru oprirea valului migratoriu

  • 18 Iulie 2017 13:46
Uniunea Europeană adoptă noi măsuri pentru oprirea valului migratoriu

Miniștrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au hotărât luni limitarea exporturilor de bărci pneumatice și motoare de ambarcațiuni în Libia, în cadrul acțiunilor pentru combaterea rețelelor care aduc ilegal imigranți în Europa, informează Politico Europe, care citează un comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

“În efortul de a destructura modelul de afaceri al rețelelor de traficanți de persoane, Consiliul UE a introdus restricții la exporturile de bărci pneumatice și motoare de ambarcațiuni în Libia“, este precizat în document.

“De acum înainte, statele UE vor avea o bază legală pentru a împiedica exporturile și furnizarea bunurilor de acest fel în Libia, unde există motive rezonabile să credem că vor fi utilizate de traficanții de persoane.Restricțiile vizează și ambarcațiunile și motoarele care tranzitează UE în drumul spre Libia”, precizează Consiliul UE.

Restricțiile se vor aplica, de asemenea, și asupta bărcilor și motoarelor care traversează piața europeană, în drumul lor către Libia, dar exporturile de acest tip care se îndreaptă către pescari nu vor fi vizate.

În primele șase luni ale anului 2017, 85.000 e persoane au părăsit teritoriile nord-africane și au ajuns pe țărmurile italiene, arată Frontex.

Liderii europeni au convenit la începutul acestui an să oprească valul de migranți care traversează Marea Mediterană. Planul, care se desfășoară în paralel cu înțelegerea între Italia și Libia care are drept scop să prevină părăsirea teritoriilor Africii de Nord de către migranți, urmărește să îmbunătățească condițiile din zonele de campare pentru migranți din Libia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău