Uniunea Europeană a donat șase mașini prestatorilor de servicii sociale

  • 18 Iulie 2022 16:27
Uniunea Europeană a donat șase mașini prestatorilor de servicii sociale

Șase mașini au fost donate astăzi prestatorilor de servicii sociale pentru a acorda asistență și suport familiilor din mai multe regiuni ale țării, transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede oferirea serviciilor de către echipele mobile din localitățile Chișinău, Bălți și Strășeni. Totodată, vor fi acordate servicii de intervenție timpurie în orașul Criuleni, servicii de spălătorie socială în raionul Glodeni și servicii de asistență în Centrul social din localitatea Selemet, raionul Cimișlia. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană și cofinanțat de fundația Soros Moldova, iar beneficiari sun șase ONG-uri naționale, scrie sursa citată.

Prezent la eveniment, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a subliniat că donația va face mai accesibile serviciile sociale acordate cetățenilor din întreaga țară.

„UE sprijină efortul societății civile pentru a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor. Exprimăm recunoștință ONG-urilor ce implementează acest program. Ne vom strădui să creăm servicii sociale mai bune la nivel local. Totodată, vom acorda tot suportul necesar pentru a dota organele locale cu tehnica corespunzătoare în vederea creării a noi servicii prestate cetățenilor”, a spus oficialul.

La rândul său, directorul executiv al fundației Soros Moldova, Petru Culeac, a menționat că această donație va aduce serviciile de calitate în comunitățile din țară. „Datorită finanțării acordate au fost dezvoltate serviciile existente. Automobilele sunt destinate pentru șase ONG-uri, astfel persoanele vor avea acces la servicii de calitate la ei acasă. Este vorba de servicii de igienă personală, de spălătorie mobilă, precum și intervenția unor specialiști în funcție de necesitățile beneficiarului. Mulțumim UE pentru tot suportul acordat, care va avea un impact direct asupra comunităților din diferite localități ale țării", a menționat Petru Culeac.

Automobilele au fost acordate în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, care este finanțat de către Uniunea Europeană și cofinanțat de fundația Soros Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:2,06 m/s
Fri
19
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău