Unioniștii îndeamnă cetățenii români din R.Moldova să participe la referendumul pentru revizuirea Constituției României privind redefinirea familiei

  • 27 Septembrie 2018 14:16
Unioniștii îndeamnă cetățenii români din R.Moldova să participe la referendumul pentru revizuirea Constituției României privind redefinirea familiei

Asociațiile unioniste îndeamnă cetățenii români din R. Moldova să participe la referendumul din 6 și 7 octombrie pentru revizuirea Constituției României în vederea redefinirii familiei.

Președintele Asociației Obștești „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre importanța exercitării dreptului de cetățean la acest referendum deși susține că ar fi preferat un alt subiect de discuție în anul Centenarului.

Alegătorii sunt chemați la referendum să răspundă cu ”DA” sau ”NU” la întrebarea "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?". Potrivit textului de revizuire, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți, cum este în prezent.

Amintim că referendumul este organizat în baza unui demers al unei inițiative cetățenești, demarată de Coaliția pentru Familie, la sfârșitul anului 2015 prin care s-au adunat aproximativ trei milioane de semnături.

Ambasada României la Chișinău informează că lista și adresele secțiilor de votare în Republica Moldova pentru referendum vor fi publicate în cursul acestei săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău