UNICEF a oferit un lot de tehnică de calcul bibliotecilor digitale, pentru elevi și profesori

  • 22 Iulie 16:18
UNICEF a oferit un lot de tehnică de calcul bibliotecilor digitale, pentru elevi și profesori

UNICEF, cu susținerea Parteneriatului Global pentru Educație, a oferit astăzi un lot de 105 unități de tehnică de calcul, cu o valoare totală de peste 700 de mii de lei, pentru a fi puse la dispoziția elevilor și profesorilor prin intermediul bibliotecilor digitale din raioanele țării. Aceste calculatoare sunt destinate profesorilor și copiilor care au cea mai mare nevoie de sprijin, incluziunea și echitatea fiind principiul care stă la baza tuturor intervențiilor în domeniul educației, ca răspuns la provocările legate de COVID-19, precizează un comunicat de presă UNICEF, citat de IPN.

„Cu siguranță, principalii actori implicați în procesul educațional au simțit sprijinul acordat, care s-a materializat în acțiuni concrete cum ar fi procurarea și distribuirea a 500 de pachete de suport pentru preșcolari și elevii din clasele primare; realizarea instruirilor la distanță a educatorilor privind lucrul cu părinții copiilor de vârstă preșcolară și nu în ultimul rând procurarea a 105 de laptopuri pentru cadrele didactice și elevii care nu dețin tehnică de calcul”, a menționat Igor Șarov, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării. „Pandemia COVID-19 cere abordări educaționale inovatoare, dar și acces la tehnologii pentru fiecare copil”, se spune în comunicat.

„Educația online în timpul COVID-19 a fost un test neașteptat,” a menționat Desiree Jongsma, reprezentanta de țară UNICEF în Moldova, la evenimentul de transmitere a tehnicii de calcul. „Există nevoia de a elimina în cel mai scurt timp posibil decalajul digital educațional, pentru că un număr substanțial de copii și profesori care nu au avut acces la tehnologii și internet din diferite motive, nu au putut participa online la învățarea la distanță”, a adăugat reprezentanta de țară UNICEF.

Inițiativa este parte a unui suport oferit de către Parteneriatul Global pentru Educație și UNICEF Moldova, cu o valoare totală de 70 de mii de dolari. Anterior, au mai fost distribuite pachete educaționale pentru copii cu nevoi speciale din grădinițe și școli  primare și organizate cursuri de formare a educatorilor privind realizarea educației parentale la distanță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:0,89 m/s
Fri
12
Sat
8
Sun
9
Mon
10
Tue
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău