UNICEF: Sprijin de 200 de mii de dolari pentru promovarea educației incluzive

  • 06 Octombrie 2015 11:44
UNICEF: Sprijin de 200 de mii de dolari pentru promovarea educației incluzive

UNICEF acordă 200 de mii de dolari prin semnarea unui memorandum cu Ministerul Educației pentru promovarea educației incluzive.

Ca urmare a implementării acestui memorandum de înțelegere, numărul copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) integrați în școlile de cultură generală, urmează să sporească cu cel puțin 30%, transmite IPN.

Ministrul educației, Corin Fusu, a declarat marți, 6 octombrie, la un briefing de presă, că memorandumul va fi implementat de către Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică. Astfel, în următorii doi ani urmează a fi desfășurate instruiri pentru cadrele didactice în ceea ce ține de pregătirea pentru a lucra cu copii cu CES. La fel, urmează a fi elaborate ghiduri, instrucțiuni, dar și un site web.

Ministrul a mai spus că incluziunea reprezintă o prioritatea pentru minister și în acest sens urmează a fi depuse toate eforturile pentru că fiecare copil să se simtă un membru plenipotențiar al societății.

Reprezentanta UNICEF Moldova, Nune Mangasaryan, a declarat că acest memorandum este asemeni unui nou copil care urmează a fi pornit pe drumul vieții. Oficialul a menționat că UNICEF este gata să sprijine eforturile ministerului în implementarea acestui proiect în așa fel încât să fie înregistrate rezultate noi, iar copiii să meargă cu toții fericiți la școală.

Directoarea Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică, Virginia Rusnac, a menționat că acest proiect constituie o mare responsabilitate față de copii din Republica Moldova, iar implementarea acestuia urmează să aducă calitatea și acces la educație pentru toți copiii.

În prezent peste 40% din copiii cu CES sunt integrați  în școlile de cultură generală, în timp ce restul nu frecventează, rămânând acasă cu familia și fiind izolați de comunitate și de semenii lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău