Ungheniul a câștigat premiul întâi la categoria participarea cetățenească

  • 22 Noiembrie 2013 16:52
Ungheniul a câștigat premiul întâi la categoria participarea cetățenească

Acces la educație incluzivă, colectoare de energie solară, iluminare stradală amenajarea unor zone de agrement, colectarea deșeurilor în localități, cantine sociale, centre sportive.

Sunt doar câteva dintre cele 50 de modele de proiecte înscrise în Programul Bunelor Practici ale Autorităților Locale din Republica Moldova pentru anii 2011-2012, realizat anual de Institutul pentru Dezvoltate și Inițiative Sociale „Viitorul”. 

Noutatea ediției 2011-2012 a fost introducerea, pe lângă cele trei practici déjà existente cum ar fi parteneriate comunitare de succes, dezvoltarea socio-economică locală, managementul preformant al serviciilor publice locale a unei practice noi, a eficientizării energiei în comunitate. Câștigătorul premiului întâi la această categorie a fost primăria satului Bușila din raionul Ungheni. La grădinița din localitate, din această primăvară copii folosesc apă încălzită cu ajutorul colectoarelor de energie solară. Primarul localității, Valeriu Toderică susține că în urma implementării acestui sistem grădinița economisește 3.000 de lei lunar.

Pe de altă parte, orașul Ungheni a luat premiul întâi la categoria participarea cetățenească și parteneriate comunitare de succes, cu un proiect de educație inclusivă într-o grădiniță în care din cei aproape 380 de copii, 64 sunt copii cu nevoi speciale. Aceasta este singura grădiniță inclusivă din Republica Moldova. 

Programul Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale, este un programrealizat în Republica Moldova de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, cu sprijinul guvernului și Consiliului Europei. Din 2005 și până în prezent au fost realizate peste 300 de proiecte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău