Ungaria va oferi de la 1 august a treia doza de vaccin și va face obligatorie vaccinarea cadrelor medicale

  • 16 Iulie 2021 10:38
Ungaria va oferi de la 1 august a treia doza de vaccin și va face obligatorie vaccinarea cadrelor medicale

Ungaria le va oferi cetățenilor săi opțiunea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 începând de la 1 august și va face vaccinarea obligatorie pentru toate cadrele medicale, a declarat prim-ministrul Viktor Orban vineri, la postul public Radio Kossuth, menționând riscurile asociate variantei Delta a coronavirusului, transmit Reuters și MTI, citate de Agerpres.

Potrivit lui Orban, medicii vor decide ce vaccin ar trebui folosit ca a treia doză. Aceasta va fi administrată la o distanță de cel puțin patru luni față de a doua, în cazul în care medicii nu recomandă altceva.

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenția Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinși, a mai spus premierul.

De asemenea, în toate școlile, în primele zile ale noului an de învățământ, 1-2 septembrie, copii cu vârste între 12 și 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze, a anunțat Orban. El a precizat că 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizați, la fel și circa 45% dintre adolescenții de 16-18 ani.

Ungaria, țară cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide din Uniunea Europeană în privința vaccinării cetățenilor, dar ritmul a încetinit în ultimele săptămâni, menționează Reuters.

Ungaria a fost și singurul stat din UE care a folosit pe scară largă vaccinuri din Rusia și China, neautorizate de agenția europeană de profil.

Celelalte vaccinuri folosite au fost cele ale companiilor occidentale Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Până joi, Ungaria a vaccinat peste 5,55 milioane de persoane și a raportat 808.661 de cazuri de infectare cu coronavirus și 30.013 decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău