Ungaria își va îndeplini toate angajamentele asumate pentru deblocarea fondurilor UE, afirmă ministrul dezvoltării

  • 18 Septembrie 2022 19:00
Ungaria își va îndeplini toate angajamentele asumate pentru deblocarea fondurilor UE, afirmă ministrul dezvoltării

Ungaria a promis că își va îndeplini toate angajamentele asumate în fața Comisiei Europene pentru a debloca fondurile UE, după ce executivul comunitar a propus suspendarea a circa 7,5 miliarde de euro pentru Budapesta din cauza corupției, potrivit Reuters.

Într-o declarație făcută duminică, ministrul ungar al dezvoltării, Tibor Navracsics, responsabil de negocierile cu UE, și-a exprimat speranța că măsurile luate de Ungaria vor fi suficiente pentru a convinge Comisia Europeană că vor fi implementate dispozitivele necesare pentru protejarea fondurilor comunitare.

Comisia Europeană a propus duminică statelor membre ale UE să suspende 7,5 miliarde de euro din finanțarea europeană către Ungaria din cauza riscurilor legate de corupție, în așteptarea implementării reformelor, transmite Agerpres.

"Ungaria s-a angajat să informeze Comisia cu privire la punerea în aplicare a măsurilor de remediere a situației până la 19 noiembrie. Vom reevalua situația și vom acționa în consecință", a declarat comisarul UE pentru buget, Johannes Hahn, într-o conferință de presă.

Decizia finală revine Consiliului, instituție ce reprezintă statele membre și care va avea la dispoziție o lună pentru a lua o hotărâre. Perioada poate fi prelungită cu încă două luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău