Ungaria consideră "o răzbunare meschină" votul Parlamentului European pentru invocarea Articolului 7 împotriva Budapestei

  • 12 Septembrie 2018 16:46
Ungaria consideră

Parlamentul European a votat pentru inițierea unor proceduri disciplinare împotriva Ungariei pentru sfidarea valorilor europene și a statului de drept.

Adoptarea moțiunii urmează unui raport europarlamentar care denunță Ungaria pentru corupție, încălcarea drepturilor minorităților și restricționarea libertăților sociale și academice. Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat că votul din Parlamentul European este "o răzbunare meschină a politicienilor pro-imigrație". Raportul Sargentini recomandă Consiliului European să invoce împotriva Ungariei Articolul 7 din Tratatul de la Lisabona. Votul împotriva Budapestei relevă că mulți conservatori și creștin-democrați din Europa s-au întors împotriva premierului ungar, Viktor Orban, după ani întregi în care acesta a apărat politicile guvernului său. Guvernul ungar speră că poziția Parlamentului European se va schimba în favoarea sa după alegerile europene din luna mai 2019, iar procedurile Articolului 7 nu vor înainta prea mult până atunci.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău