Ungaria ar putea să devină prima țară din lume fără fumători

  • 19 Octombrie 2018 17:45
Ungaria ar putea să devină prima țară din lume fără fumători

Ungaria ar putea să devină prima țară din lume fără fumători, potrivit inițiativei lansate de un oficial guvernamental de la Budapesta.

Comisarul guvernamental responsabil cu protecția nefumătorilor, János Lázár, a declarat în cadrul unei conferințe că va înainta executivului o propunere privind interzicerea vânzării de țigări persoanelor născute după 1 ianuarie 2020, chiar și după ce acestea împlinesc vârsta de 18 ani.

Acesta a precizat că în cazul în care va fi necesar ar putea fi modificată și Constituția, iar scopul unei astfel de interdicții este ca Ungaria să fie prima țară din lume făra fum de țigară.

Oficialul ungar intenționează să propună și interzicerea fumatului în autoturisme prin introducerea unor reglementări similare cu cele referitoare la folosirea telefonului mobil în timpul condusului, dar și oferirea de atribuții sporite asociațiilor de locatari pentru restricționarea fumatului în anumite zone din blocuri.

În Ungaria sunt în vigoare de mai mulți ani reglementări destul de stricte, fiind interzis fumatul în spațiile publice închise, baruri și restaurante, precum și în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora.

sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău