Ungaria: Operatoarea TV care lovea refugiați, audiată de autorități

  • 11 Septembrie 2015 15:45
Ungaria: Operatoarea TV care lovea refugiați, audiată de autorități

Mai multe incidente privind tratamentul abuziv la care ar fi fost supuși unii emigranți au fost investigate de autoritățile ungare.

Poliția ungară a anunțat vineri, 11 septembrie, că au fost demarate cercetări după ce pe internet a fost postată o înregistrare video referitoare la modul de distribuire a alimentelor într-un centru de primire a refugiaților din apropierea graniței cu Serbia.

În înregistrarea, care potrivit presei ar fi fost postată pe internet de un politician austriac, se poate vedea cum polițiști ungari aruncă pachete cu mâncare spre aproximativ 300 de persoane adunate în centrul de primire de la Roszke.

Autoritățile au precizat doar că au fost dispuse cercetări de către seful poliției de intervenție pentru clarificarea situației si că nu au fost semnalate alte cazuri similare.

Tot astăzi poliția ungară a informat că o operatoare TV care a lovit, zilele trecute, mai mulți imigranți, a fost audiată ca suspect și este cercetată în stare de libertate pentru acte de vandalism.

Femeia de 40 de ani, care lucra la un post de televiziune online, apropiat de extrema dreaptă ungară, a fost surprinsă de camerele de filmat în timp ce lovea cu piciorul sau punea piedică unor imigranți în zona localității Roszke.

Aceasta a fost concediată, iar într-o scrisoare publicată de presa ungară și-a exprimat regretul în legătură cu cele întâmplate și a precizat că a luat o decizie greșită într-o situație de panică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău