UNFPA pune la dispoziția angajaților BNS produse de protecție și dezinfectanți

  • 04 Iunie 2020 15:20
UNFPA pune la dispoziția angajaților BNS produse de protecție și dezinfectanți

Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) a oferit angajaților Biroului Național de Statistică (BNS), inclusiv celor 36 de subdiviziuni teritoriale, un lot de produse de protecție și dezinfectanți  în valoare de circa 10 mii de dolari. Acțiunea face parte din angajamentul UNFPA de a susține Republica Moldova, inclusiv instituțiile naționale, în răspunsul la pandemia COVID-19, transmite IPN.

„Disponibilitatea datelor dezagregate privind populația este esențială în orice moment și mai ales în situațiile de urgență, cum este pandemia COVID-19. UNFPA își menține angajamentul de a susține în continuare BNS în atingerea obiectivelor comune și sperăm că acest echipament va ajuta fiecare angajat al instituției să se simtă în siguranță și protejat la locul de muncă”, a menționat Nigina Abaszada, reprezentantă rezidentă UNFPA în Republica Moldova, citată într-un comunicat de presă remis de organizație.

UNFPA, ca parte a Programului de Țară pentru anii 2018-2022, desfășoară, în parteneriat cu BNS, câteva programe de amploare, care implică revizuirea numărul populației la nivel național și local și estimarea migrației internaționale și interne, în conformitate cu standardele internaționale, precum și dezvoltarea unui sistem informațional integrat al datelor statistice demografice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău