UNESCO: Distrugerea Nimrudului- O CRIMĂ de război

  • 07 Martie 2015 09:57
UNESCO: Distrugerea Nimrudului- O CRIMĂ de război

Casa Albă și-a exprimat vineri furia după distrugerea orașului istoric Nimrud de către jihadiști ai Statului Islamic (SI), denunțând un act „de neînțeles”, potrivit Agerpres.

„Profund întristat după distrugerea de neînțeles a unor opere istorice, culturale și religioase din Irak, printre care atacul recent de la #Nimrud”, a scris pe contul său de Twitter, Consiliul pentru securitate națională (NSC) de la Casa Albă.

După ce săptămâna trecută au spart în bucăți comori arheologice aflate în muzeul din Mosul (nord), membri ai SI au intrat joi cu buldozerele în Nimrud, inestimabilă bijuterie arheologică din nordul țării, potrivit Ministerului irakian al Turismului.

„Nu cunoaștem amploarea acestor distrugeri” aplicate orașului multimilenar construit pe malul Tigrului, la circa 30 de kilometri sud-est de Mosul, a declarat un oficial irakian sub acoperirea anonimatului.

UNESCO a denunțat „o crimă de război”, conform unui comunicat al directorul său general, Irina Bokova, care a sesizat Consiliul de Securitate al ONU și Curtea Penală Internațională.

Al-Azhar, una din cele mai prestigioase instituții teologice ale islamului sunnit, cu sediul în Egipt, a lansat un apel pentru „salvarea națiunilor arabe și islamice de diavolii lor”, în timp ce regina Rania a Iordaniei a afirmat că membrii grupării SI sunt „nebuni care caută să ne întoarcă în vremurile medievale”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău