Unele delegații participante la Summitul CPE se îndreaptă spre Aeroportul Chișinău. Autoritățile anunță că traseul de deplasare Bulboaca – Chișinău rămâne a fi securizat și traficul parțial suspendat

  • 01 Iunie 18:32
Unele delegații participante la Summitul CPE se îndreaptă spre Aeroportul Chișinău. Autoritățile anunță că traseul de deplasare Bulboaca – Chișinău rămâne a fi securizat și traficul parțial suspendat

La momentul actual, unele delegații oficiale se îndreaptă spre Aeroportul Internațional Chișinău. În acest sens, traseul de deplasare Bulboaca – Chișinău rămâne a fi securizat și parțial suspendat pe anumite tronsoane, se arată într-un comunicat al MAI.

GMSS amintește că până la ora 07:00 (ora locală) 2 iunie 2023, spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne temporar restricționat pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian (planoare, baloane cu aer cald, aeronave fără pilot, etc). Vor fi permise doar zborurile aeronavelor care transportă delegații oficiale.

În vederea asigurării unui confort în trafic, precum și menținerii nivelului corespunzător de securitate publică, autoritățile naționale reamintesc despre necesitatea:
-    respectării regulilor de circulație rutieră  și adaptarea conduitei la condițiile de trafic;
-    parcării automobilelor doar în locuri amenajate, pentru evitarea blocării carosabilului și traseelor în perimetrele de securitate;
-    deținerii actelor de identitate, pentru identificarea persoanelor, la necesitate.

În contextul ulterioarelor întâlniri bilaterale cu autoritățile Republicii Moldova preconizate pentru 2 iunie, o parte dintre oficialii europeni rămân la Chișinău. Astfel, unele măsuri de securitate vor fi valabile pe parcursul zilei de mâine. 

În continuare, autoritățile își sincronizează acțiunile pentru diminuarea disconfortului participanților la trafic. În același timp, se mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție, parcarea regulamentară și respectarea regulilor în trafic. 

La reuniune au participat 48 de șefi de state și lideri de guverne, care au discutat aspecte importante despre securitate și pace, dezvoltarea infrastructurii economice și sociale în spațiul european și reziliența în fața amenințărilor produse de războiul din Ucraina. Totodată, oficialii europeni au reiterat sprijinul pentru Republica Moldova  în vederea realizării angajamentelor asumate în calitate de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul  Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău