Un virus numit OPERĂ, online cu soprana Cellia Costea (Atena)

  • 24 Mai 2020 13:34
Un virus numit OPERĂ, online cu soprana Cellia Costea (Atena)

Un virus numit OPERĂ” – Luminița Arvunescu, realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în actualitate în plină izolare impusă de pandemia de coronavirus, proiectul de succes „Opera FANtastică”, adresat iubitorilor muzicii clasice.

De data aceasta, întâlnirile vor fi virtuale și se vor desfășura, atât pe pagina de Facebook a asociației:https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura/ și pe canalul YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCfZiDeR9wXzrZLOWPFnl9YA/featured, cât și pe pagina de Facebook a postului Radio România Muzical: https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990/, în perioada 9 mai – 14 iunie de la ora 18:00, prilejuind publicului privitor reîntâlniri cu artiști de operă și pătrunderea, în premieră, în spațiul privat al casei fiecăruia dintre artiștii cu care Luminița Arvunescu va intra în dialog.

Duminică, 24 mai, la ora 18.00, Luminița Arvunescu va discuta cu soprana Cellia Costea: ”Locuiește în capitala Greciei și este vedeta Operei din Atena, de ani buni. S-a născut însă la Piatra-Neamț, într-o familie de muzicieni, a absolvit Universitatea de Muzică din București și este, fără nici o îndoială, o Voce din România: câștigătoare a 11 Premii internaționale și, la rândul ei, întemeietoarea unui Concurs de Canto purtând numele fostei sale profesoare, Elena Botez; de peste un deceniu, o... Tosca, Aida, Madama Butterfly, Leonora (”Trubadurul”), Elisabeta de Valois (”Don Carlo”) și, mai de curând, o Magdalena de Coigny (”Andreea Chenier”) – unanim apreciată de presa muzicală internațională. Are o voce de soprană plină de armonice, cu acute penetrante - splendidă! Și un magnetism scenic – de invidiat! Este o artistă extrem de generoasă cu publicul ei, una dintre cele mai serioase și dedicate artiste de operă ...”

Proiect realizat de: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Radio România Muzical. Parteneri: Wagner Arte Frumoase și Povești și Pilgrim Project. Printre partenerii media: Radio România Cultural.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău