Un vehicul a explodat în Ucraina: Patru morți

  • 18 Mai 2015 11:57
Un vehicul a explodat în Ucraina: Patru morți

Doi soldați ucraineni și doi voluntari au fost uciși în ultimele 24 de ore în explozia vehiculului în care se aflau, în estul separatist al Ucrainei, a anunțat, luni, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, informează Agerpres.

Cei patru au murit duminică, după ce vehiculul în care se aflau a trecut peste o mină artizanală spre Popasna, la 60 de kilometri vest de fieful separatiștilor, Lugansk.

În momentul exploziei, în vehicul se aflau cinci persoane. Al cincilea pasager, un voluntar, a fost grav rănit și spitalizat cu arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Armata ucraineană se confruntă de un an de zile cu separatiști proruși în estul Ucrainei, într-un conflict care a făcut deja peste 6.200 de morți.

Un nou armistițiu a fost încheiat în februarie, la Minsk, datorită medierii franco-germane și în prezența președintelui rus Vladimir Putin, însă incidente au loc aproape zilnic în zona de conflict.

Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lâsenko, a anunțat moartea a trei soldați, dintre care doi la Svitlodarsk, oraș în apropiere de Debalțevo, nod feroviar strategic recucerit de rebeli în februarie, după intrarea în vigoare a noului armistițiu, și unul la Șceastea (Șciastie), oraș aflat sub controlul forțelor guvernamentale, la circa 15 kilometri de Lugansk.

Potrivit lui Lâsenko, alți 17 soldați au fost răniți în ultimele 24 de ore în estul separatist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău