Un vas spaniol a salvat 391 de imigranți din largul coastelor libiene

  • 11 Iunie 2017 21:04
Un vas spaniol a salvat 391 de imigranți din largul coastelor libiene

O ambarcațiune care aparține unei organizații nonguvernamentale spaniole a salvat, sâmbătă, 391 de imigranți care încercau să traverseze Marea Mediterană venind din Libia, informează Mediafax.

Laura Lanuza, un reprezentant al organizației Proactiva Open Arms, a declarat că vasul spaniol a luat la bord 243 de imigranți care se aflau în două bărci ale unor contrabandiști, interceptate în apele internaționale din largul coastelor libiene.

Printre persoanele salvate se află și un bebeluș, o femeie însărcinată și mai mulți copii. Ulterior, ambarcațiunea spaniolă a recuperat alți 148 de imigranți, pe care i-a transferat unei nave a pazei de coastă italiene.

Libia este unul dintre punctele principale de plecare pentru contrabandiștii care își lansează în Marea Mediterană navele de pescuit nesigure, supraaglomerate cu imigranți și refugiați. Mii de oameni au murit în ultimii ani, încercând să părăsească zone de conflict din Siria, Libia, Eritreea și Afganistan.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM), peste 21.000 de imigranți și refugiați au pătruns în Europa pe mare în 2017, peste 80% dintre aceștia au ajuns în Italia, iar restul în Spania și Grecia. Peste 550 de persoane au murit în acest an înecate în Marea Mediterană, față de 553 în 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău