Un val de frig cuprinde Peninsula Balcanică

  • 30 Decembrie 2014 19:10
Un val de frig cuprinde Peninsula Balcanică

Meteorologii din Grecia, Serbia, Slovenia, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Croația și Bulgaria au emis avertizări de frig sever. MAE român emite la rându-i avertisment de călătorie.

Valul de frig care a cuprins România produce probleme în aproape toată Peninsula Balcanică, informează Radio România Actualități.

Trei oameni au murit în nord-vestul Bulgariei, două persoane și-au pierdut viața în Serbia, iar informațiile care sosesc pe fluxurile agențiilor de presă vorbesc despre ger și căderi de zăpadă cel puțin până în noaptea de revelion.

Cel mai recent comunicat al Autorității Meteorologice din Grecia anunță căderi masive de zăpadă, furtuni puternice în Marea Egee și scăderi accentuate ale temperaturilor.

În Serbia este miercuri și joi cod roșu de ger în nord și vest și cod portocaliu în rest, cu valori ale temperaturilor de până la minus 20 de grade.

Ger și în Slovenia, în special în regiunile de la frontiera cu Italia și Ungaria, polei, vânt puternic și pericol de avalanșă în munți.

Este foarte frig și în Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Croația și Bulgaria.

Ceva mai departe de noi, la Oslo, Institutul Național de Meteorologie din Norvegia a emis o avertizare de vreme extremă.

Aici sunt așteptate precipitații abundente, care pot duce la inundații pe arii mari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău