Un tribunal din Cambodgia a pus sub acuzare mai mulți chinezi în cazul prăbușirii clădirii din localitatea Sihanoukville

  • 25 Iunie 2019 19:35
Un tribunal din Cambodgia a pus sub acuzare mai mulți chinezi în cazul prăbușirii clădirii din localitatea Sihanoukville

O instanță de judecată din Cambodgia a pus sub acuzare mai mulți cetățeni chinezi de omor prin imprudență după ce o clădire cu mai multe etaje s-a prăbușit, sâmbătă, în orașul Sihanoukville, ucigând 28 de persoane. Potrivit martorilor oculari, clădirea de șapte etaje, aproape finalizată, s-a prăbușit în doar câteva secunde, scrie Rador.

Clădirea urma să fie un condominiu, unul dintre proiectele de succes chineze din orașul Sihanoukville.

Proprietarul chinez al clădirii, Chen Kun și supervizorul construcției, Deng Xing Gui, alături de alte cinci persoane de cetățenie chineză și cambodgiană, au fost acuzați pentru moartea persoanelor din cauza prăbușirii neintenționate a clădirii.

Într-o decizie rară, mai mulți înalți oficiali cambodgieni au demisionat sau au fost concediați, însă mulți se întreabă dacă investitorii chinezi au primit permisiunea de a ignora reglementările din domeniu din dorința de a finaliza cât mai repede investițiile, relatează corespondentul BBC. 

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău