Un trib indigen a cumpărat cu 125 de milioane de dolari faimoasele cascade care apar în 'Twin Peaks'

  • 02 Noiembrie 2019 14:55
Un trib indigen a cumpărat cu 125 de milioane de dolari faimoasele cascade care apar în 'Twin Peaks'

Tribul Snoqualmie din regiunea Puget Sound, statul Washington (situat în așa-numita zonă a Pacificului de Nord-vest a Statelor Unite continentale), a reușit în cele din urmă să-și recupereze faimoasele cascade care apar în serialul de cult "Twin Peaks" (1990), cunoscute sub numele de "Snoqualmie Falls", împreună cu un hotel, un centru spa și 19 hetare de teren într-o tranzacție ce s-a ridicat la 125 de milioane de dolari, informează EFE, preluat de Agerpres.

În urma unui acord istoric cu tribul Muckleshoot, tribul Snoqualmie își recuperează pământurile ancestrale, dar și hotelul Salish Lodge.

"Această achiziție încununează activitatea continuă a tribului Snoqualmie de a-și recupera pământurile tradiționale și va permite populației Snoqualmie să se îngrijească așa cum se cuvine de cascadele sale sacre", a declarat vineri, citat într-un comunicat, Robert de los Angeles, șeful tribului Snoqualmie.

În 2007, pământurile și cascada au fost cumpărate de Muckleshott pentru a diversifica economia tribului, în zonă fiind dezvoltată o stațiune balneară de lux. Însă prin vânzarea de vineri, Muckleshott renunță la pământurile pe care regizorul David Lynch le-a filmat în faimoasa serie "Twin Peaks", creată de Mark Frost în colaborare cu Lynch. Cascada are o înălțime de 82 de metri și atrage an de an peste 1,5 milioane de vizitatori.

Acum, tribul Snoqualmie a anunțat că dorește "să îmbogățească" experiența clienților hotelului în care se caza agentul special Dale Cooper, care a fost interpretat de actorul Kyle MacLachlan, în serialul Twin Peaks.

Achiziția se produce într-un moment important pentru Snoqualmie, în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de când tribul a fost recunoscut ca atare la nivel federal. Această recunoaștere a fost acordată la 6 octombrie 1999, după trei decenii de solicitări în acest sens. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău