Un tren care atinge 600 km/h, prezentat de China

  • 20 Iulie 2021 12:28
Un tren care atinge 600 km/h, prezentat de China

China a prezentat marți un tren maglev care poate atinge viteza maximă de 600 km/h, informează Reuters care citează media naționale chineze, scrie AGERPRES.

Viteza pe care o poate atinge trenul, dezvoltat de China și fabricat în orașul de coastă Qingdao, îl face cel mai rapid vehicul terestru din lume. Cu ajutorul forței electromagnetice, trenul maglev ''levitează'' deasupra căii ferate, fără a exista contact între caroserie și șine. China utilizează această tehnologie de aproape două decenii, pe o scară foarte limitată. Shanghai dispune de o linie maglev scurtă, între unul dintre aeroporturile sale și oraș.

Deși în China nu există încă linii pentru trenurile maglev care să lege orașe mari sau provincii, unele localități, printre care Shanghai și Chengdu, au început să studieze acest domeniu.

La 600 km/h, ar dura doar 2,5 ore pentru a călători de la Beijing la Shanghai cu trenul - o distanță de peste 1.000 km. Prin comparație, o asemenea călătorie ar dura 3 ore cu avionul și 5,5 ore pe calea ferată de mare viteză.

Mai multe țări, precum Japonia sau Germania, doresc, de asemenea, să construiască rețele maglev, deși costurile ridicate și incompatibilitatea cu infrastructura feroviară actuală continuă să împiedice dezvoltarea rapidă a acestora. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău