Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu coronavirus, după ce ar fi fost îmbolnăvit de un angajat

  • 06 Aprilie 11:05
Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu coronavirus, după ce ar fi fost îmbolnăvit de un angajat

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, au anunțat duminică autoritățile guvernamentale americane, citate de DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

O femelă de tigru malaezian în vârstă de patru ani, al cărei nume este Nadia, se numără printre mai mulți lei și tigri de la Bronx Zoo care au dezvoltat tuse uscată, a precizat într-un comunicat Societatea pentru Conservarea Faunei Sălbatice, care administrează grădină zoologică newyorkeză, scrie Agerpres.

Nu se cunoaște modul în care virusul afectează alte specii. Felinele mari au prezentat o pierdere a apetitului, însă societatea a transmis că se așteaptă ca toate animalele să se recupereze.

Femela de tigru a început să prezinte semne ale acestei maladii respiratorii la sfârșitul lunii martie, cel mai probabil în urma contactului cu un lucrător de la grădina zoologică, purtător asimptomatic al virusului, a indicat într-un comunicat Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA). Paul Calle, veterinar-șef la Bronx Zoo, a declarat pentru Reuters că nu este cunoscută identitatea angajatului care a infectat tigrul. "Este prima dată când oricare dintre noi și de oriunde din lume știe că o persoană a infectat animalul și că animalul s-a îmbolnăvit", a spus Paul Calle, adăugând că intenționează să distribuie informația altor grădini zoologice și instituții.

Potrivit USDA, acesta este primul caz de infectare a unui tigru cu COVID-19, o boală care provoacă probleme respiratorii.

Grădina zoologică newyorkeză a fost închisă la jumătatea lunii martie, iar primul tigru a început să prezinte simptome în data de 27 martie.

Nu există dovezi care să sugereze că animalele pot infecta oamenii cu noul coronavirus, a precizat USDA, care a avertizat însă persoanele care prezintă această boală să limiteze contactul cu animalele de companie și cu alte animale.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,1 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
15

Curs oficial BNM 26 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3244 0.0321
USD 17.7272 0.0335
RON 3.9914 0.0079
UAH 0.6595 -0.0028
RUB 0.2478 0.0013
Arhivă Radio Chișinău