Un teren de joacă a fost inaugurat la Institutul Oncologic din capitală

  • 30 Iulie 2021 18:37
Un teren de joacă a fost inaugurat la Institutul Oncologic din capitală

Un teren de joacă a fost inaugurat astăzi în curtea Institutului Oncologic. Acesta a fost reamplasat și renovat la inițiativa Asociației „Viața fără Leucemie”, cu sprijinul unui grup de voluntari, comunică MOLDPRES.

Natalia Vîlcu-Bajurean, președintele Asociației Obștești „Viața fără leucemie”, a menționat că anterior, terenul de joacă devenise inaccesibil pentru micii pacienți cu leucemie, întrucât secția Hematologie pentru copii a fost reamplasată în Blocul Central al spitalului, ca măsură pentru combaterea răspândirii maladiei COVID-19, scrie sursa citată

“Un alt motiv pentru reamplasarea și reamenajarea terenului a fost de a oferi acces la locul de joacă și pentru copiii secției Oncopediatrie, deoarece spațiul existent nu corespundea condițiilor de siguranță necesare pentru acești pacienți. După renovare, terenul a devenit un refugiu plăcut pentru copiii internați și părinții care îi îngrijesc în spital, dar și un spațiu de joacă amenajat și securizat”, a spus Vîlcu-Bajurean.

Potrivit surse citate, costul lucrărilor de renovare este de aproximativ 54 de mii lei. Circa 70% din cheltuieli au fost din contul mijloacelor financiare oferite de sponsori, partea rămasă a fost acoperită din donațiile colectate de la persoane fizice și juridice de către Asociație. De asemenea, o parte dintre lucrări a fost executată de către un grup de elevi voluntari de la Școala Profesională din Hâncești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău