VIDEO | Un taxi zburător, testat cu succes de o firmă din Germania

  • 17 Mai 2019 16:19
VIDEO | Un taxi zburător, testat cu succes de o firmă din Germania

Germania anunță că a testat cu succes un taxi zburător. Vehiculul ar putea intra în transportul public în 2025, relatează The Guardian, potrivit Mediafax.

Dezvoltat de compania Lilium, taxiul zburător are la bază o tehnologie de decolare și aterizare verticală, notează sursa citată.

Prevăzut cu cinci locuri și alimentat cu baterii, vehiculul (numit tot Lilium) este conceput să poată zbura pe o distanță de 300 de kilometri, care ar putea fi străbătută într-o oră la viteză maximă.

Lilium a mai testat în 2017 o mașinărie zburătoare de acest tip, însă era un model mult mai mic. Recentul zbor de control la distanță, efectuat pe un aerodrom din Munchen, cu un prototip de dimensiuni mari, reprezintă un „pas uriaș” în evoluția proiectului, spun reprezentanții companiei. 

Firma Litium a fost fondată în 2015 și în doar patru ani a reușit să atragă un volum investițional de peste 100 de milioane de euro. Ținta actualului proiect este dezvoltarea unui serviciu de transport după tiparul Uber.

„Nu suntem o companie care dezvoltă avioane. Lilium este un serviciu de mobilitate (...) Vehiculul arată frumos și suntem încântați să-l vedem zburând pentru prima oară”, a declarat Daniel Wiegan, directorul executiv al companiei.

Ultima versiune a taxiului zburător – cu un loc pentru pilot și patru pentru pasageri – va fi modelul pentru producția în masă a vehiculului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău