Un târg al locurilor de muncă a fost organizat la Bălți

  • 26 Octombrie 2022 15:51
Un târg al locurilor de muncă a fost organizat la Bălți

Peste 2000 de locuri de muncă vacante au fost prezentate în cadrul unui târg al job-urilor organizat la Bălți. Evenimentul este susținut financiar de PNUD Moldova, organizație care-și propune încadrarea cetățenilor Republicii Moldova și refugiaților ucraineni în câmpul muncii, astfel contribuind la stoparea fenomenului migrației, transmite IPN.

„Creșterea nivelului de ocupare este o condiție de bază pentru dezvoltarea sustenabilă și echitabilă a țării, pentru combaterea sărăciei și prevenirea fenomenului migrației forței de muncă. Prin intermediul târgurilor locurilor de muncă ne propunem să asigurăm informație de acces rapid la oportunitățile de angajare disponibile în regiunea de nord a țării, în special în municipiul Bălți”, a spus coordonatoarea de program PNUD Moldova, Zinaida Adam.

Cele mai multe dintre locurile vacante prezentate la târg sunt din domeniul industriei ușoare, industriei prelucrătoare, comerț, transport, medicină și domeniul IT. La târgul organizat la Bălți au participat peste 300 de bărbați și femei, inclusiv refugiați din Ucraina, care caută un loc de muncă sau vor să se reprofileze.

„Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este în centrul pieței muncii și oferă sprijin atât angajatorilor, cât și celor care caută un loc de muncă. Scopul acestui eveniment este să se întâlnească cererea cu ofertă, adică cei care caută un loc de muncă cu cei care le oferă. Prin intermediul direcției forței de muncă, agenția noastră prestează un șir de servicii persoanelor care caută un loc de muncă, servicii de informare, servicii de ghidare în carieră și un șir de măsuri care ajută persoana să se integreze pe piața muncii”, a spus directoarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Raisa Dogaru .

Conform bazei de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la data de 25.10.2022 erau în evidență 13029 locuri de muncă vacante. Cele mai multe fiind în municipiul Chișinău – 5899. Potrivit datelor ANOFM pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile 2100 locuri de muncă vacante, constituind 16% din numărul total de locuri vacante.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău