Un tânăr ucrainean reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi încercat să corupă un polițist de frontieră

  • 22 Octombrie 2022 11:18
Un tânăr ucrainean reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi încercat să corupă un polițist de frontieră

Un cetățean al Ucrainei a încercat să corupă activ un polițist de frontieră, pentru ca ultimul să îi faciliteze traversarea frontierei de stat, deși nu îndeplinea condițiile legale. În fapt, a fost sesizat Centrul Națonal Anticorupție și străinul a fost reținut pentru 72 de ore.

Astăzi, 22 octombrie 2022, în jurul orei 00:20, ucraineanul s-a prezentat pe sensul de ieșire din R. Moldova, în punctul de trecere a frontierei Cahul. Conform procedurilor legale, bărbatul de 20 de ani a fost supus controlului de rigoare. În rezultat, polițistul de frontieră a stabilit că în baza de date nu este informația privind intrarea în Republica Moldova, fapt ce ar însemna că tânărul a traversat ilegal frontiera de stat. 

Fiind deconspirată ilegalitatea acestuia, în discuție cu angajatul Poliției de Frontieră cetățeanul ucrainean a propus mită în mărime de 1 500 de dolari americani. A fost o încercare pentru a determina polițistul de frontieră să-și ignore obligațiunile funcționale și să-i permită continuarea deplasării în afara țării. Deși polițistul de frontieră l-a avertizat pe tânăr că fapta sa constituie infracțiune, acesta nu a vrut să renunțe, moment în care a fost sesizat Centrul Național Anticorupție Sud, cu denunțarea cazului de corupere. 

Cetățeanul Ucrainei a fost reținut pe un termen de 72 ore, cazul fiind documentat în continuare de către CNA. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

De menționat: conducerea Poliției de Frontieră nu tolerează corupția în rândul angajaților și a dispus continuarea verificărilor amănunțite în punctele de trecere a frontierei, dar și pe sectorul „verde” al frontierei. Totodată, intervenim cu solicitarea către călători, inclusiv transportatorii de pasageri și colete, să nu încerce vigilența polițiștilor de frontieră și să respecte regulile de trecere a frontierei de stat. Orice abatere va fi prompt investigată și sancționată conform legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău