Un tânăr de 18 ani din Ungheni a lăsat o femeie fără 12 mii de euro

  • 05 Iulie 10:55
Un tânăr de 18 ani din Ungheni a lăsat o femeie fără 12 mii de euro

Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut de polițiști, fiind implicat într-un caz de escrocherie săvârșită prin schema „ruda implicată într-un accident rutier”. Poliția din Ungheni a fost sesizată de o femeie precum că a transmis o sumă de bani la o persoană necunoscută, sub pretextul că fiica sa a comis un accident rutier în urma căruia a fost traumată o persoană.

Astfel, ieri, 4 iulie, în jurul orei 15:00, femeia de 68 de ani din Ungheni a fost apelată la telefonul fix de o femeie care vorbea în limba rusă și s-a dat drept angajată a organelor de drept, solicitând mii de euro pentru a restitui paguba părții vătămate, iar fiica sa să fie eliberată.

În mai puțin de o oră, escroaca a reușit să delapideze victima de 12 mii de euro.

Ulterior femeia a transmis suma unui tânăr, care avea rolul de curier.

În urma măsurilor de urmărire penală și de investigație, persoana a fost reținută în orașul Chișinău.

Audiat de polițiști, tânărul a declarat că pentru acest serviciu a fost achitat cu 500 de euro și 200 de dolari.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie săvârșită cu cauzarea de daune în proporții considerabile, iar persoana culpabilă de asemenea infracțiune, conform legislației în vigoare, riscă închisoare de la 1 la 5 ani.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, în ultima perioadă, acest gen de escrocherie se înregistrează mai mult în localitățile țării, dacă la început erau toate în capitală.

Ce faci dacă ești apelat de persoane dubioase care îți prezintă un scenariu similar?

Închizi apelul, iei legătura cu rudele și verifici minuțios informația prezentată. Ulterior, apelezi la 112”, atenționează Poliția Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Tue
28
Wed
30
Thu
30
Fri
31
Sat
31
Arhivă Radio Chișinău