Un submarin indonezian a dispărut cu un echipaj de 53 de marinari la bord

  • 21 Aprilie 2021 18:38
Un submarin indonezian a dispărut cu un echipaj de 53 de marinari la bord

Un submarin aparținând marinei indoneziene a dispărut cu 53 de oameni la bord, informează BBC, care citează oficiali militari, scrie Digi24.ro

Submarinul participa la un exercițiu la nord de insula Bali, când a întrerupt comunicarea.

Comandantul armatei indoneziene a anunțat că mai multe nave de război au fost trimise în zonă pentru a găsi submarinul KRI Nanggala-402.

Totodată, autoritățile de la Jakarta au cerut ajutor Australiei și statului insular Singapore pentru a localiza nava.

Submarinul de fabricație germană a disparut miercuri dimineață, în timp ce se afla la aproape 100 de kilometri de coasta insulei Bali.

"Marina caută submarinul. Cunoaștem zona, dar apa are o adâncime mare acolo", a declarat amiralul Julius Widjojono pentru agenția AFP.

Potrivit unor informații, submarinul a întrerupt contactul după ce a primit permisiunea să coboare la o adâncime mai mare.

Vasul KRI Nanggala-402 este unul dintre cele cinci submarine deținute de Indonezia. A fost fabricat la finalul anilor '70 și supus unor modificări care au durat doi ani în 2012, în Coreea de Sud.

Este pentru prima dată când Indonezia pierde un submarin, a declarat un purtător de cuvânt al marinei pentru BBC.

Astfel de incidente s-au mai petrecut în trecut. În 2017, un submarin aparținând marinei argentiniene a dispărut în oceanul Atlantic cu un echipaj de 44 de marinari la bord. Epava a fost găsită un an mai târziu și oficialii argentinieni au confirmat că submarinul dispărut a făcut implozie.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău