Un stat care se îndreaptă spre UE nu acceptă armament din Rusia, declară vicepreședintele Consiliului Atlantic

  • 06 August 2019 15:33
Un stat care se îndreaptă spre UE nu acceptă armament din Rusia, declară vicepreședintele Consiliului Atlantic

Vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a declarat că un stat care se îndreaptă spre Uniunea Europeană nu trebuie să accepte armament din partea Moscovei, scrie Rador.

Declarația a fost făcută în contextul livrării de tancuri rusești în Serbia. În interviul pentru Vocea Americii, la întrebarea "dacă prin aceasta Serbia dorește să trimită anumite semnale Occidentului", Wilson a răspuns că este dăunător și iresponsabil și o încercare de a se slăbi procesul de normalizare a relațiilor dintre Belgrad și Pristina.

"Drumul Serbiei spre UE trece prin normalizarea relațiilor cu Kosovo, nu prin achiziționarea de armament din Rusia, nu prin Moscova. Atât timp cât Kosovo rămâne problemă deschisă vom vedea încercări ale Rusiei, vom vedea jocuri pe scena politică a Serbiei și tot felul de relații controversate" – a declarat Wilson, adăugând că actualele decizii ale Serbiei ar putea fi chiar în detrimentul propriilor interese.

În schimb, Wilson a adăugat că înțelege de ce Rusia este alături de Serbia în problema Kosovo în Consiliul de Securitate al ONU.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău