Un soldat și-a împușcat mortal un camarad, după care s-a sinucis

  • 13 Mai 2015 14:45
Un soldat și-a împușcat mortal un camarad, după care s-a sinucis

Un soldat sud-coreean și-a împușcat mortal miercuri un camarad și a rănit alți trei, după care s-a sinucis, a indicat un oficial din cadrul armatei, relatează Agerpres.

Incidentul va ridica numeroase semne de întrebare în legătură cu reglementările din Coreea de Sud privind serviciul militar obligatoriu, în contextul în care armata sud-coreeană se confruntă cu critici referitoare la disciplina laxă din unele unități ale sale, ce duce la atacuri asupra soldaților comise de colegi ai lor cu probleme psihice.

Un oficial militar a povestit că soldatul (24 de ani), un rezervist, și-a îndreptat arma, o pușcă de asalt K-2, asupra unor camarazi ai săi în cursul unei instrucții obligatorii ce avea loc la un centru al forțelor rezerviste, situat în capitala Seul.

''Armata investighează incidentul'', a declarat oficialul militar, sub rezerva anonimatului, datorită caracterului sensibil al subiectului.

În Coreea de Sud există serviciul militar obligatoriu cu o durată de doi ani pentru toți bărbații declarați apți, având în vedere faptul că țara este încă, din punct de vedere tehnic, în război cu Coreea de Nord, după ce conflictul din 1950-1953 dintre cele două state vecine s-a încheiat printr-un armistițiu, și nu printr-un tratat de pace.

Toți bărbații apți pentru serviciul militar trebuie să participe la instruirea militară anuală ca rezerviști timp de opt ani.

Armata sud-coreeană are aproximativ 630.000 de militari activi, dintre care peste 300.000 sunt recruți, vizând descurajarea unei eventuale agresiuni din partea Coreii de Nord, unul dintre cele mai militarizate state din lume.

Dar, din cauza natalității în declin și a numărului mic de membri într-o familie, au apărut preocupări referitoare la capacitatea forțelor armate ale țării de a face față schimbărilor din plan social.

Organizația pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International a făcut apel miercuri la Coreea de Sud să pună capăt detenției a sute de tineri care se opun serviciului militar din motive de conștiință.

Cele mai recente proteste au avut loc în legătură cu abuzurile fizice și emoționale continue care au dus la moartea unui recrut în mâinile unor camarazi din cazarma sa anul trecut.

Tot anul trecut, un recrut a aruncat o grenadă și a împușcat mortal cinci camarazi de-ai săi în apropiere de granița cu Coreea de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău