Un șofer a intrat pe carosabil accidentând fatal o femeie. Ce pedeapsă a primit

  • 04 Iulie 2020 21:00
Un șofer a intrat pe carosabil accidentând fatal o femeie. Ce pedeapsă a primit

Curtea de Apel Chișinău a înăsprit pedeapsa pentru un conducător auto care, acum trei ani, a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. La începutul acestui an, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, i-a aplicat o pedeapsă neprivativă de libertate. Procurorii au contestat sentința, iar ca rezultat, instanța de apel a dictat 4 ani închisoare, cu executare, pentru inculpatul în vârstă de 36 de ani, transmite IPN.

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 august 2017, la intersecția străzii Miron Costin cu bulevardul Moscova din capitală. Procuratura Generală precizează într-un comunicat de presă că șoferul a forțat culoarea galbenă a semaforului, iar pentru a evita coeziunea cu un alt automobil, a intrat din plin pe trotuarul cu mai mulți pietoni, lovind-o violent pe o femeie de 65 de ani. Victima a decedat, peste o săptămână, la spital.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare, bărbatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani și obligat să achite succesorului părții vătămate 131 mii de lei pentru prejudiciul moral cauzat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău