Un șofer a agresat polițiștii după ce a fost prins conducând cu 116 km/h unde limita admisibilă este de 50 km/h

  • 07 Ianuarie 2022 18:44
Un șofer a agresat polițiștii după ce a fost prins conducând cu 116 km/h unde limita admisibilă este de 50 km/h

Surprins cu viteză excesivă prin localitate și miros de alcool, un bărbat din Rîșcani a agresat inspectorii de patrulare

Astăzi, 7 ianuarie, la ora 08:15, pe o stradă din Bălți, polițiștii care utilizau aparatul de măsurat viteză "TruCam" au depistat un automobil de marca BMW înmatriculat în Germania, care se deplasa cu viteza de 116 km/h prin localitate, unde limita admisibilă este de 50 km/h.
Conducătorul mijlocului de transport a fost stopat , însă a refuzat de a se prezenta colaboratorilor de poliție conform cerințelor legale, manifestând un comportament agresiv. Totodată de la șoferul BMW-lui se simțea un miros puternic de alcoolFiind avertizat, să se subordoneze cerințelor legale ale polițiștilor și sa fie testat alcoolscopic, conducătorul mijlocului de transport a refuzat categoric, a aplicat violența față de polițiști și a deteriorat uniforma de serviciu a acestora, fapt ce i-a determinat pe polițiști să aplice legal mijloacele speciale, pentru imobilizarea persoanei.
 
Bărbatul a fost escortat la sediul Direcției patrulare Nord a INSP unde a fost identificat și documentat conform legislației. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Pociumbeni din raionul Rîșcani, de 34 de aniÎn lgătură cu acest cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru refuzul stabilirii stării de ebrietate, totodată a fost inițiată procedură contravențională pentru opunerea de rezistență colaboratorilor poliției aflați în exercițiul funcțiunii și i-a fost întocmit proces-verbal pentru depășirea limitei de viteză cu aplicarea amenzii în sumă de 1800 de lei și 5 puncte de penalizare.
 
În context, IGP îndeamnă repetat participanții la trafic, să respecte regulile de circulație, să nu urce la volan dacă au consumat alcool, deoarece ar putea pune în pericol nu doar propria viață, dar și viața celor din jur.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău