Un socialist, șef la Chișinău-Gaz. Presa accentuează legăturile cu anturajul lui Plahotniuc

  • 10 Martie 2017 08:08
Un socialist, șef la Chișinău-Gaz. Presa accentuează legăturile cu anturajul lui Plahotniuc

Deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, Ruslan Garbalî, ales pe listele Partidului Socialiștilor, a fost numit în funcția de director al întreprinderii ”Chișinău Gaz”. Informația a fost confirmată pentru Moldnews de către surse din ”MoldovaGaz”.

Despre Ruslan Garbalî se știe că a participat la alegerile bașcanului Găgăuziei în 2015, însă a acumulat doar 5 la sută din voturile alegătorilor. Mai mult, Garbalî se află în relație de cumetrism cu consilierul Președintelui țării, Ion Ceban, scrie MOLDNEWS.

Amintim că pe 15 februarie, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, reprezentantul Partidului Democrat în actualul Guvern, a devenit președinte al Consiliului de administrare al S.A. ”Moldovagaz”.

Decizia privind numirea lui Botnari în această funcție, a fost aprobată încă în data de 9 februarie, aceasta însă a provocat nemulțumiri în societate. Potrivit liderului Mișcării ”Antimafie”, Sergiu Mocanu, candidatul lui Plahotniuc - Vasile Botnari, a fost promovat în Rusia de către Președintele Moldovei, Igor Dodon. Potrivit lui Mocanu, Dodon a promis să-l convingă pe președintele ”Gazprom”, Alexei Miller să-l numească în această funcție anume pe Botnari.

”În rezultatul acestui lobby, Dodon va primi de la Plahotniuc 1 mln. 500 de mii de dolari și 100-150 de milioane de lei pentru reparația clădirii Președinției Republicii Moldova. Dacă ați remarcat, săptămâna trecută, el s-a lăsat tentat și a mers să vadă fotoliul și biroul lui Voronin, la care a visat atât timp că de acolo va guverna Republica Moldova”, a declarat Mocanu.

Aceeași opinie a fost exprimată și de fostul Premier, Ion Sturza, care susține că aprobarea candidaturii lui Botnari fără implicarea lui Dodon, în principiu, ar fi fost imposibilă. Sursa citată a menționat că această funcție este ”perla coroanei”, iar ”otkaturile” sunt pe măsură (corespunzătoare)”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău