Un senator american cere anchetarea relațiilor de afaceri între Trump și investitori din Rusia

  • 03 Martie 2017 13:14
Un senator american cere anchetarea relațiilor de afaceri între Trump și investitori din Rusia

Senatorul democrat Sherrod Brown, membru al Comisiei bancare, a cerut joi Departamentului Trezoreriei (Ministerul de Finanțe american) să evalueze dacă partenerii de afaceri ruși ai președintelui Donald Trump și ai familiei sale au încălcat legile SUA asupra sancțiunilor și luptei împotriva terorismului, relatează AFP.

Într-o scrisoare adresată noului ministru al finanțelor Steven Mnuchin, senatorul Brown estimează că ‘refuzul președintelui Trump de a-și divulga relațiile de afaceri face dificil să se știe dacă el sau familia lui au fost expuși unor finanțări ale terorismului, sancțiunilor sau riscurilor unei spălări de bani prin relațiile lor cu investitori din Rusia și din alte țări’, potrivit Agerpres.ro.

‘Este în interesul poporului american și al familiei Trump ca Trezoreria să evalueze în mod independent toate riscurile asociate acestor investitori cu scopul de a se asigura că nu a existat încălcarea legilor americane’, a adăugat Brown.

Senatorul amintește în scrisoarea sa că președintele Trump afirmase într-o conferință de presă în 2008 că afacerile sale atrăgeau investiții substanțiale rusești.

‘Astfel de afirmații ridică importante semne de întrebare asupra faptului de a ști dacă vreo firmă a lui Trump sau controlată de copiii săi păstrează interese în entități rusești sau au legături de afaceri cu investitori ruși’, a mai spus senatorul democrat.

Trezoreria are rolul să aplice sancțiuni financiare adoptate în cadrul luptei împotriva terorismului, evaziunii fiscale și spălării de bani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău