Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs în largul Algeriei, fără victime sau pagube materiale semnificative

  • 18 Martie 2021 09:05
Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs în largul Algeriei, fără victime sau pagube materiale semnificative

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 6 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi în largul Algeriei, a anunțat Institutul American de Geofizică (USGS), provocând panică printre locuitori, însă fără a se solda cu victime, potrivit Protecției Civile algeriene, relatează AFP,preluat de Agerpres.


"Protecția Civilă îi asigură pe cetățeni că nu există pierderi de vieți omenești sau pagube materiale semnificative", se arată într-un comunicat al conducerii sale.

Seismul s-a produs la 20 de kilometri nord-est de orașul Bejaia, joi la ora 01:04 locală (00:04 GMT), la o adâncime de 10 kilometri, potrivit USGS. La scurt timp au urmat două replici, cu magnitudinea 5,2, respectiv 4,7.

Epicentrul a fost localizat la 28 de kilometri nord-est de Cap-Carbon, în Bejaia, a afirmat într-un comunicat Centrul Algerian de Cercetări în Astronomie, Astrofizică și Geofizică (CRAAG). Un prim seism cu magnitudinea 4 pe scara Richter a fost înregistrat miercuri la ora 20:38 în aceeași departament, potrivit centrului.

Locuitorii panicați au ieșit în stradă, conform mărturiilor de pe rețelele de socializare. Fotografii distribuite pe social media prezentau pereți interiori prăbușiți.

Protecția Civilă a raportat "prăbușirea parțială a trei clădiri vechi nelocuite" în Bejaia. În prefectura Jijel, la circa 50 de km est de Bejaia, "cinci persoane au suferit fracturi sau entorse în urma panicii. Una dintre ele a sărit de la primul etaj al unei clădiri și a fost spitalizată".

Site-ul Bejaia.info a publicat fotografii cu pereți fisurați și moloz pe străzi, însoțite de textul: "Daune materiale, însă fără pierderi de vieți omenești".

Cutremurul a fost resimțit în Alger, la 250 de kilometri vest de Bejaia, și în Annaba, la 350 de kilometri est, lângă granița cu Tunisia. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău