Un șef de direcție din cadrul Primăriei Capitalei a demisionat

  • 29 Octombrie 2018 12:01
Un șef de direcție din cadrul Primăriei Capitalei a demisionat

Șeful Direcției construcții capitale din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, Alexandru Panfilii, a demisionat la două zile după ce primarul interimar, Ruslan Codreanu, a fost în inspecție la Direcție și a cerut crearea unei comisii de anchetă. Anunțul l-a făcut Ruslan Codreanu la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Ruslan Codreanu spune că, săptămâna trecută, a efectuat o vizită la Direcția construcții capitale și a constatat o situație dezastruoasă și o lipsă de responsabilitate totală din partea angajaților Direcției. Mai multe obiective pentru care CMC a alocat bani nu au fost realizate sau lucrările au fost lansate cu o foarte mare întârziere.

Potrivit primarului interimar, în februarie CMC a alocat bani Direcției pentru reparația acoperișului Asociației Invalizilor. Acoperișul tot atunci a fost dat jos și astăzi clădirea rămâne descoperită. Între timp, a fost inundată de mai multe ori. „Nu este singurul caz când, având bani aprobați de către CMC, lucrările au început cu o foarte mare întârziere”, a spus Ruslan Codreanu.

Primarul interimar menționează că o situație nepotrivită este și la instituția de învățământ Nr. 152, unde sala de sport a fost finalizată în 2014, iar până în prezent obiectivul nu este conectat la energie electrică și agent termic, deoarece Direcția nu a semnat actul de predare-primire și de recepție finală. „Pentru Liceul „Kiril și Metodii” în iulie au fost alocați pentru reparația acoperișului, iar lucrările au început săptămâna trecută”, a spus primarul interimar.

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a creat o comisie de anchetă privind activitatea Spitalului municipal Nr. 1. Primarul interimar susține că s-au făcut modificări la organigrama spitalului, fără voia fondatorului, care este CMC. După ce vor fi prezentate constatările comisei de anchetă, va fi luată o decizie în privința administrației spitalului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău