Un șef de catedră militară, reținut cu suportul Serviciului de Informații și Securitate

  • 19 Iunie 2017 15:59
Un șef de catedră militară, reținut cu suportul Serviciului de Informații și Securitate

Șeful Catedrei Militare de pe lângă Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și un profesor de la aceeași catedră au fost reținuți de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, urmare a suportului informațional și operativ al Serviciului de Informații și Securitate.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, cei doi suspecți ar fi extorcat și primit sistematic bani de la cursanți pentru a le asigura obținerea certificatelor de absolvire a catedrei cu acordarea gradelor militare și depunerea jurământului, în timp ce aceștia nu frecventau orele de curs, nu se prezentau la examene sau se aflau peste hotarele țării. În baza adeverințelor militare, studenții puteau primi livrete militare pentru a accede ulterior în funcții cu statut special militar.

Pe acest caz, au fost pornite două cauze penale pe corupere pasivă și abuz de serviciu, ulterior fiind conexate într-una singură.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 8000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău