Un scuar din sectorul Râșcani al orașului Chișinău va fi reamenajat

  • 25 Noiembrie 2018 12:11
Un scuar din sectorul Râșcani al orașului Chișinău va fi reamenajat

Scuarul de la intersecția străzilor Alexandru Hâjdeu și George Coșbuc din sectorul Râșcani al capitalei va fi renovat.

Inițiativa este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim - Chișinău - Cernăuți: "Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul", care presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Proiectul prevede reabilitarea zonei verzi, amenajarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului public și a mobilierului urban, parcări pentru biciclete, precum și mo ntarea unei cișmele.

Concepția proiectului de reamenajare a zonei este realizată de către de arhitecți care a obținut locul I la un concurs municipal. Contractul pentru elaborarea proiectului de execuție va fi încheiat între municipalitate și autorii concepției, S.R.L. "LAMIEZ" și AO "Centru de urbanism", după care va fi elaborat caietul de sarcini pentru executarea lucrărilor.

Termenul de renovare a scuarului este sfârșitul lunii aprilie 2019. Costul total al proiectului este 45 mii de euro, dintre care 59% reprezintă partea de grant, restul sumei urmează a fi finanțată de către bugetul municipal.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău