Un satelit lansat de Rusia pe orbita Pământului s-ar comporta „anormal”, potrivit serviciilor speciale ale SUA

  • 19 August 2018 15:34
Un satelit lansat de Rusia pe orbita Pământului s-ar comporta „anormal”, potrivit serviciilor speciale ale SUA

În octombrie 2017, Rusia a scos pe orbită un nou satelit, care se comportă „anormal”, a declarat adjunctul secretarului de stat american pentru controlul armelor, Yleem Poblete, transmite Reuters.

„Suntem îngrijorați cu privire la comportamentul anormal al dispozitivului, despre care se pretinde a fi “inspector de aparatură spațială”. Pentru Statele Unite, aceasta este o altă dovadă că acțiunile Rusiei nu corespund declaratiilor sale. Dorința Rusia de a utiliza în scop militar spațiul cosmic trezeste îngrijorare, având în vedere recentul comportament rău intenționat al rusilor.“, a declarat Poblete, citat de Pagina de Rusia.

Scopul adevărat al dispozitivului este necunoscut, comportamentul său pe orbita nu este compatibil cu sarcinile efectuate de către un ”satelit inspector”, a mai spus oficialul american.

Ministerul Apărării al Rusiei susține că aparatul in cauza arată ca o platformă spațială pe care pot fi plasate diferite alte încărcături utile. La Moscova s-a afirmat că pe platforma in cauza a fost instalat deja echipament de detectare de la distanță pe scoarta Terrei și echipament pentru filmarea diverselor obiecte spațiale.

Trebuie amintit ca Statele Unite intenționează să înfiinteze forțele spațiale drept al șaselea tip de arma până în anul 2020.

Washingtonul intenționează să creeze patru divizii de Forțe Spațiale: in subordinea unui comandament spatial se va afla o agenție de achiziții de sateliti pentru uz militar, forțele aerospațiale, o agenție de dezvoltare spațială, precum și o forta de operațiuni spațiale.

Activitatea noilor unitati va fi concentrata pe respingerea obstacolelor în comunicațiile militare prin satelit, dar si consolidarea capacitatii sistemelor de navigație la nivel mondial, etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău